крака, обути с жълти чорапи на точки, качени върху масичка

Защо да замените черните чорапи с шарени?

Как цветовете на дрехите влияят върху щастието и мислите ни

Цветовете са за душата, както храната за тялото. Те не са просто естетическа даденост на света около нас. Те са усещане, което говори повече от хиляди думи.

Научно доказано е, че ярките цветове влияят положително върху психологическото състояние на хората.

Затова една от най-големите грешки на човек би била да позволи животът му да се оцвети в черно и бяло. Защото цветовете означават сила. Увереност и широки хоризонти. Възможности, щастие. И още много.

Цветните дрехи и аксесоари са първата крачка към по-шарен живот. Защо ли? Защото с тях изглеждате по-уверени, по-креативни, по-достъпни за хората около вас. Привличате внимание и позитивно отношение, които пък ви зареждат с положителна енергия и творческа сила за нови проекти.

Неслучайно учените са категорични, че хората, които носят цветни чорапи са по-умни, щастливи и успешни. Според последните проучвания по темата околните ги възприемат като новатори. Като по-независими, надеждни и пробивни, което ги превръща и в предпочитани бизнес партньори.

Изборът на дрехи диктува не само начина, по който другите ни виждат, но и собственото ни възприятие за нас самите. Според проучване, проведено в Northwestern University от социалния психолог д-р Адам Галински, това, което обличаме, може да повлияе на това как мислим. Или с други думи - носенето на определено облекло може да промени начина, по който мислим.

Чорапите са най-достъпната и лесна възможност да освежиш не само тоалета, но и мислите си. Особено, когато са толкова ефектни, че предизвикват усмивки с всяка крачка. Те отдавна не са това, което бяха – базов ежедневен аксесоар. Необходимост, на която никой не обръща особено внимание. Днес те могат да  бъдат важен, а понякога и съществен елемент от аутфита на модерния човек. Достойни да се превърнат във водещ акцент на всеки тоалет.

Шарените чорапи се утвърдиха като част от световната улична мода и присъстват в гардероба на почти всеки, който има отношение към тенденциите в облеклото. Затова изборът на точния чифт не е без значение.

Тук на помощ идваме ние от Sockrs. За да успеем да удовлетворим всеки вкус и да ви предложим чорапи за всеки повод, създадохме за вас многообразие от тематични подкатегории с оригинални авторски принтове. От универсалните на точки и райета през класиката на ромбовете до нашите уникални чорапи на люти чушки или ленивци. Над 100 дизайна за един по-шарен свят, с по-усмихнати и позитивни хора. С Sockrs ти подаряваме настроение с всяка крачка.

Обуй се в цветове, освежи не само стила, но и ума си.

Остави коментар

Коментарите следва да се одобрят, преди да се публикуват

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.