шарени чорапи с фигурки, с крака вдигнати върху масичка

Искате да изглеждате стилно? Обуйте чифт свежи чорапи. Но внимавайте – има няколко правила...

През последните години мъжките цветни чорапи се превърнаха в популярен моден аксесоар. Те станаха толкова популярни, че момчетата вече избират да се абонират за услуга за чорапи. Белите чорапи вече са демоде.

Като се има предвид настоящата мания за „луди чорапи“, много хора искат да знаят кой е най-добрият начин да разтърсят стила си. Намерете по-долу някои полезни съвети как да оборудвате гардероба си с правилния чифт цветни чорапи.

Сложете ярки чорапи и ще изглеждате страхотно с всяко ежедневно облекло

Изберете вашите чорапи за случайно събитие (излизане, небрежен петък на работа и т.н.) с толкова свобода, колкото се чувствате комфортно. Когато става въпрос за обличане на ярко оцветени чорапи, няма строги правила.

Добавете малко радост към иначе мрачния ансамбъл, като обуете чорапи с луди шарки. Имали ли сте някога съмнения? Представете си, че вие и ваш приятел или колега носите еднакви чифтове чорапи.

Съчетайте чорапите с облеклото си

Чорапите, както и останалата част от вашето облекло, трябва да отразяват повода, за който се обличате. Щурите, ярки чорапи са добре дошли при всеки случаен повод. По-диви (но все пак донякъде приглушени) чорапи може да са приемливи в полуофициален (или бизнес ежедневен) контекст.

Докато се обличате официално (костюм и вратовръзка), за предпочитане е да носите чорапи, които допълват тоалета ви.

Съчетаване на чорапи с различни цветове с едноцветни панталони.

Препоръчително е да се опитате да координирате чорапите и панталоните си за по-изчистен вид. Можете да съчетаете основния цвят с чорапите на панталоните си или да отидете няколко нюанса в обратна посока.

Чорапите в допълващи се цветове се допълват ефектно; например, сините дънки изглеждат страхотно със сиви чорапи и бежови чинос. Но по-ярките и по-цветни чорапи са по-приятни за носене; не се страхувайте да експериментирате с луди шарки и цветове, когато съчетавате дънките си с чорапи.

Не показвайте прекалено чорапите

Дължината на панталоните за мъже напоследък става все по-къса. Все повече и повече от вашите чорапи се показват, докато подгъвате панталоните си все по-високо.

Независимо от това, трябва да избягвате да изглежда, че панталоните ви са твърде широки (и да показват твърде много чорап в процеса).

Ако искате цветните ви чорапи да изпъкват повече, подгънете панталоните си до правилната дължина.

Внимавайте за конфликтни цветове

В наши дни е обичайно да видите хора, които носят чорапи с много различни цветове по тях, но не трябва да носите чорапи, които изглеждат ужасно с останалото ви облекло. С други думи, освен ако не е празничният сезон, вероятно не трябва да носите яркочервен чифт чорапи с маслиненозелените си чинос панталони.

Казано по-просто, ако чорапите ви не вървят с останалата част от облеклото ви, може и изобщо да не ги носите.

Изберете вашите модели внимателно

Избягвайте да носите шарени чорапи, ако облеклото ви вече включва много ярки шарки и цветове. Също така е възможно вашите чорапи да са в конфликт с дизайна на панталоните ви. Трябва да разглеждате облеклото си като цяло и да сте наясно с потенциалните конфликти между различните части от него.

Контекстът също трябва да се има предвид при избора на правилния модел. Същото може да се каже и за носенето на шарени чорапи за хамбургер на наистина сериозна конференция, която изисква костюм и вратовръзка.

Единственият случай, когато белите чорапи са подходящи

При облекло за по-тържествено събитие (като сватба или погребение) тъмните чорапи са за предпочитане пред светлите. В такава обстановка, ярките чорапи могат да направят облеклото да изглежда неподходящо.

Гордейте се с чорапите си!

В крайна сметка цветните чорапи са начин да изразите себе си и да подправите визията си. Каква е вредата да се впускаш в неизвестното?

С няколко забележителни изключения, по-голямата част от чорапите, продавани в магазините, са достатъчно неутрални, за да се носят с почти всеки ансамбъл. Вземете странен и забавен чифт чорапи. „За да бъдеш незаменим, човек винаги трябва да бъде различен“, в крайна сметка.

Остави коментар

Коментарите следва да се одобрят, преди да се публикуват

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.