Sockrs honey

Спаси света със Sockrs – подари комфорт на краката си и живот на хиляди пчели

1 лв. от стойността на всяка поръчка ще инвестираме в осиновяване на кошер

Те са най-добрите архитекти в природата. Те са пример за силноразвита общност и отлично функционираща екосистема. Те, казват учени, са биологичният вид, който е най-близо до съвършенство. 

Досетихте ли се вече кои са те?

Медоносните пчели опрашват една трета от храната, с която се храним.

Не ръкомахайте с досада около тях. Не ги дразнете и провокирайте. И най-вече - не ги убивайте. Защото около 90% от растенията, сред които и повечето селскостопански култури, имат нужда от опрашване. А през последните 15 г. популацията на пчелите в световен мащаб е спаднала с 40%. Сметката е ясна – ако не се вземат спешни мерки за благосъстоянието на тези дребни, но така скъпоценни за съществуването ни насекоми, живота на човечеството в дългосрочен план е застрашен.

Пчела пие мед

Каква е нашата кауза?

Високата смъртност на пчелните семейства е проблем от много години насам и в България. Знаейки това, ние от Sockrs решихме да станем част от промяната и осиновихме кошер.

Така Sockrs вече не подаряват само качество и комфорт на краката ти, но и живот на над 60 хиляди пчели. И то само засега.

Започни промяната с нас. Ние започнахме и нямаме намерение да спрем до тук.

С всяка поръчка на чорапи Sockrs ти също ставаш част от каузата. Защото 1 лв. от стойността на всяка поръчка ще инвестираме в закупуване на нови кошери.

Първият български пчелар, когото подкрепихме е от Северна България. Пчелинът му се намира в чист район на границата на Плевенска и Врачанска област, в китното селце Сухаче.

От този, а и от всеки следващ кошер, който осиновим, ще получаваме по 150 буркана с качествен мед, който смятаме да подарим на вас, нашите клиенти. Ще изпращаме меда на случаен принцип заедно с чорапите, които поръчвате.

Така освен, че ще оцветите деня си с шарените Sockrs, може и да го подсладите със 100% истински мед с гарантирани качество и произход. В чистия мед се съдържат над 450 полезни за човека съставки – протеини, минерали, витамини, фруктоза и много други.

В същото време медът е в ТОП 3 на най-фалшифицираните храни не само в България, а и в цяла Европа. Набавянето на висококачествен мед все повече се превръща с предизвикателство. Не пропускай шанса си да получиш цвят и сладост в едно – радост не само за краката, а и за небцето.

Пчели върху пчелна пита

Защо изчезват пчелите?

Факторите са много, но основната вина за това носим ние, всички ние.

Урбанизацията, интензивното земеделие, употребата на пестициди, отнемането на естественото местообитание поставят около 10 % от видовете пчели и пеперуди в Европа в риск от изчезване. Същото е и по света. Променящият се климат с повишаващи се температури и екстремни метеорологични събития също не помага, но и този фактор до голяма степен е резултат от неразумното поведение на човечеството по отношение на природата.

Отговорността е наша. Последиците – те също биха били за нас.

Пчелар с кошерите си

Какви ще са последиците?

Катастрофални. Според Алберт Айнщайн ако пчелите изчезнат, човечеството би ги последвало в доста кратък срок, а именно - през следващите четири години.

Спадът в пчелната популация в световен мащаб би довел до пагубни дефицити в хранителния режим на хората. Когато не живеят или не се отглеждат пчели край обработваемите площи, резултатът е лош за реколтата и изхранването. Според проучване, публикувано през 2015 г. в най-авторитетното общомедицинско научно списание - The Lancet, този спад може да бъде причината за до 1,4 милиона допълнителни смъртни случаи годишно. Дивите опрашители имат пряко значение за основни компоненти от менюто на човека, а и на всички домашни животни, отглеждани за месо, млечни продукти, яйца. С тяхното изчезване човечеството ще се сблъска с пълна сила с проблема недохранване не само в развиващите се страни, но дори и в развитите. Засега няма открити алтернативни варианти за опрашване на хилядите видове растения, които се нуждаят от това. Поне не в достатъчно голям мащаб и за дълъг срок. Проблемът е напълно реален и много сериозен, а мерките – абсолютно наложителни и неотложни.

Какво мога да направя аз, за да помогна?

Вземи чорапи, които ще те усмихват всеки ден, за да станеш част от каузата ни. Със Sockrs помагаш на пчелите с всяка крачка.

Обуй се цветно и помогни за опазването на едни от най-ценните същества на планетата, за да допринесеш за биоразнообразието и увеличаването на популацията им.

Sold out

Избери чорапи с послание – Sockrs: спасяваме Земята с всяка крачка.

Чорапите Sockrs се произвеждат от висококачествена дишаща материя – перфектната комбинация на 80% пениран памук, 12% полиестер и 8% еластан. Те са меки и разтегливи, с висок комфортен ластик, който не стяга над глезените и предотвратява свличане. Цветовете им са ярки, десените – атрактивни.

Sockrs настроение, цветни дни, светло бъдеще за човечеството.

Остави коментар

Коментарите следва да се одобрят, преди да се публикуват

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.