розови чорапи с банани

Трябва да обръщате повече внимание на чорапите си (Част 1)

 

През повечето време те са скрити. Казват, че те са просто полезни. "Да обръщам внимание на чорапите си. Не. Те са просто бельо; няма значение дали са обикновени или с дупки.“ Може да си мислите, че чорапите са сред най-еднообразната част от облеклото, което притежавате. Но ако всяка сутрин ги обувате по този начин, го правите напълно грешно.

А защо изобщо е необходимо да обръщаме внимание на чорапите си?

Чорапите се носят навсякъде от много дълго време, както буквално, така и преносно. Всяка сутрин и вечер ги обличаме и събличаме, без да се съобразяваме с тяхната поддръжка, моден потенциал или стил. Дори основната функция на нашите чекмеджета за чорапи е да прикриват по-интересни предмети. Време е да издърпаме чорапите си, да положим усилия да “облечем” краката си и да оценим напълно потенциала на тези често пренебрегвани аксесоари.

Изберете качеството.

Само вие сте виновни, ако се оплаквате, че пръстите на краката ви стърчат от непривлекателни дупки в скъсаните ви чорапи или петата им се е протрила. Вярно е, че чорапите не са вечни. Но ако похарчите парите си за чифт от висококачествени материали, ще са ви удобно дълго време.

Този материал ще варира в зависимост от ситуацията или естеството на вашата работа, но започнете, като почистите чекмеджето си с чорапи от всички останали полиестерни или синтетични смеси. Тези тъкани изпотяват краката, освен че са по-малко издръжливи от своите здрави, изцяло естествени братя и сестри. Затова следващия път, когато събуете обувките си пред жена, го направете разумно и не я оставяйте да си стиска носа.

Вълната, коприната и памука са добри материали, на които да заложите. За летен чорап лекият памукът е идеален, защото е изненадващо издръжлив за толкова тънък материал. Същото е и с коприната. Един приличен чифт копринени чорапи ще има фина тъкан и ще бъде подсилен на пръстите и петата, за да издържи на нормалното износване и пране. И не на последно място, вълната, жребецът на света на чорапите. Вълнените чорапи ще поддържат краката ви по-топли и удобни, отколкото някога сте си представяли. Независимо дали са дебели и подходящи за туристическите обувки или достатъчно тънки, за да ги нахлузите в работните си Оксфордки.

Едно е сигурно. Трябва да обръщате повече внимание на чорапите си.

А малко повече за моделите, шарките и поводите, по които различните такива се носят, ще разбереш във втората част на тази статия.

А ти, какво чакаш?

Остави коментар

Коментарите следва да се одобрят, преди да се публикуват

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.