мъжки крака, обути с шарени чорапи, до разпилени цветя

Как да се грижим за чорапите си?

Ключът към дългия живот на чорапите е в правилната грижата. Дори висококачествените материи се нуждаят от щадящо пране, сушене и съхранение, за да запазят формата и цветовете си след продължителна употреба.

Всички чорапи, които предлагаме се произвеждат от пениран памук, при който, с допълнителна обработка, се премахват чупливите и разрушени влакна. Пенираният памук е с по-мека структура от обикновения, но е и по-здрав, не се степва и разнищва. Комбинацията с ликра прави чорапите още по-издръжливи.

Затова всеки чифт Sockrs е с безупречно качество.

И все пак, ако следваш нашите инструкции, ти гарантираме, че чорапите ти ще изглеждат по най-добрия начин за по-дълго време.

10 златни правила за дълъг живот на чорапите:

1. Обърни ги от вътрешната страна. Това ще запази външната гладкост и наситените цветове за много по-дълго време.

2. Не ги пери заедно с останалите си дрехи. Това води до натрупване на мъх и често уврежда тъканта. Силно препоръчваме мрежите за пране на чорапи.

3. Използвай студено пране - 30°C би трябвало да са достатъчни. Високата температура ще повреди тъканта и ще повлияе на нейната еластичност. При някои материали това може да доведе до свиване или оформяне на “топченца”.

4. Не ги завързвай един за друг при пране. Да, удобно е и гарантира, че няма да има липси, но със сигурност ще деформира формата на чорапите ти.

5. НЕ използвай белина или силни химикали. Всъщност използвай само малко мек препарат или сапун. Омекотител е позволен, но в деликатни количества.

6. Не ги суши в сушилня. Помни – топлината не е приятел на чорапите. Най-добре е същите да бъдат простряни, така че да изсъхнат от само себе си. Ако е спешно и незабавно имаш нужда от сух чифт (някой може да го нарекат лошо планиране), можеш да използваш сушилнята при ниска температура и бавно въртене. Но по-добре не си създавай този навик.

7. Недей да ги гладиш– това е загуба на време, а и преждите, използвани в чорапите, са много деликатни и лесно запалими.

8. Сгъвай чорапите, а не ги навивай. Навиването на чорапите може да повреди ластика и те да изглеждат отпуснати. Простото сгъване на твоите чорапи ще запази техния вид и усещане.

9. Сменяй чорапите си след всяко обуване. Интересен факт е, че потта разяжда материята. Затова редовното, но щадящо пране е от голямо значение за по-дълга служба.

10. Ако ги переш на ръка, гледай водата, с която ги изплакваш, да е със същата температура, с каквато са изпрани. В противен случай може да се свият.

 

Надяваме се, че тази информация ти е била полезна.

Спазвай тези лесни указания и Sockrs ще оцветяват дните ти задълго.

 

Поздрави,

Екипът на Sockrs

Остави коментар

Коментарите следва да се одобрят, преди да се публикуват

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.