Цветни чорапи с костюм

Изкуството да носиш цветни чорапи с костюм

Има много тънка граница, особено когато носите костюми, между това да показвате твърде много чорапи (т.е. панталоните ви са твърде къси) и да не показвате достатъчно. Аз самият съм се борил да получа перфектната дължина на всеки чифт панталони, които притежавам. Но е трудно да се постигне и ако не бъде направено правилно, може да ви остави твърде много повредени панталони или просто да се вижда твърде много от чорапа. Проблемът обаче не се решава толкова лесно, тъй като има няколко фактора, които могат драстично да направят разликата само с промяна на милиметри. 


И така, как да го направим правилно, без да изглежда, че се стараем твърде много или просто не ни пука достатъчно? Е, добрият шивач е полезен, това е сигурно. Получаването на насоки от някой с дългогодишен опит винаги е добро нещо, при условие че знаете или можете да си позволите шивач да подгъне панталоните ви за всеки чифт, особено тъй като тази услуга рядко се предоставя безплатно при покупката на панталони… Най-добрият начин е сами да бъдете експерт и да сте наясно с всички фактори, които ще повлияят на начина, по който панталоните ви седят върху обувките ви или изплуват от глезените ви.


И така, какви са тези фактори? Е, от една страна, вашите обувки. Всяка обувка, която притежавате, ще има различна височина (освен ако, разбира се, не е един и същ модел). Например, мокасините са специално проектирани да имат по-ниска височина, отколкото например ботите. Следователно един панталон ще стои много по-различно на мокасини, отколкото на боти, и ако срежете панталоните си до този дължината на боти, може да откриете, че панталоните ви са малко къси, когато носите мокасини. Ето защо добър продавач в магазин за костюми ще ви попита дали обувките, които носите, докато пробвате нов костюм/панталон, са тези, които възнамерявате да носите с новите си дрехи... защото има значение. Например, имам чифт дънки, които изглеждат страхотно с мокасини, но ако ги нося с ботуш или оксфордска обувка, те започват да се надигат в долната част и изглеждат сякаш са твърде дълги, всичко това заради най-много сантиметър разлика. 


Друг фактор, който влияе върху това как ще седят панталоните ви, е използването на тиранти, които ще издърпат задната част на панталона ви нагоре и следователно ще удължат дължината му. Така че, ако възнамерявате да носите тиранти, уверете се, че подгъвът ви е малко по-дълъг. Научих това по трудния начин и открих, че някои от моите панталони са твърде високи и все още трябва да ги коригирам. 


И така, как да разберете кога го правите правилно и кога грешно? Е, в действителност всичко е много субективно, но ще направя това, което умея най-добре, и ще изложа моето мнение по отношение на това, което намирам за правилно. Ключът наистина е да дадете намек, малка частица от чорапа, но не и да привлечете вниманието като фокусна точка. Чорапите ви трябва да се виждат, когато ходите, но не и когато стоите неподвижно. И да бъдеш прекалено цветен е стилно само когато го правиш правилно и пестеливо. Нищо не крещи “търсещ внимание” по-лошо от това да носиш червените си чорапи с черните си обувки всеки ден.


За повече модни съвети как да съчетавате своите цветни чорапи, разгледайте блога на Sockrs

Остави коментар

Коментарите следва да се одобрят, преди да се публикуват

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.