сини чорапи на ромбове

Как да носим цветни чорапи (Наръчник за мъже)

През последните години мъжките шарени чорапи се превърнаха в много модерен аксесоар. Те станаха толкова актуални, че мъжете избират избират да носят предимно цветни чорапи. Белите чорапи вече не са толкова търсени.


Как да носите многоцветни чорапи се превърна в често срещан въпрос с нарастването на популярността на “лудите” чорапи. Ето някои насоки за стилизиране, които да ви помогнат да изберете перфектните цветни чорапи за всеки аутфит.


  1. Носете смели чорапи с ежедневното си облекло

Обличането за случаен повод (излизане, небрежен петък на работа и т.н.) ви позволява да бъдете креативни с избора си на чорапи. Вярно е, че няма "правила" за това как да носите цветни чорапи.


Ако по-голямата част от аутфита ви е скромен и лишен от изящни елементи, изберете чифт чорапи с по-див дизайн. Ако не сте сигурни, представете си за момент как бихте се почувствали, ако ваш приятел или колега носи същите чорапи.


  1. Координирайте чорапите с вашето облекло

Чорапите ви трябва да подхождат на останалото ви облекло, в зависимост от това дали се подготвяте за официално, полуофициално или неофициално събитие. Най-ярките чорапи са идеални за небрежни поводи. Дори в полуофициален (или бизнес ежедневен) контекст са приемливи малко по-скандални (макар и все още някак приглушени) чорапи.


Препоръчително е да съчетаете цвета на чорапите с костюма или вратовръзката си, когато сте в по-официална обстановка (цял костюм и вратовръзка). 


  1. Координиране на шарените чорапи с панталоните ви

Опитайте се да координирате чорапите си с панталоните си за по завършен вид. Можете или да се отклоните с няколко тона от цвета на панталона си, или да изберете чифт чорапи със същия основен цвят.


Например, сивите чорапи се съчетават добре с бежови чинос панталони, а сините чорапи със сини дънки. По-приятно е обаче да носите по-шарени и цветни чорапи, така че не се страхувайте да изпробвате някои по-диви дизайни и нюанси, когато съчетавате чорапи с дънки!


  1. Избягвайте да показвате твърде много от чорапите

Продължаващото намаляване на дължината на мъжките панталони е друга актуална тенденция в мъжкото облекло. Мъжете все повече подгъвват панталоните си, излагайки на показ все повече и повече чорапи.


Но внимавайте да не изглежда така, сякаш панталоните ви са твърде малки, излагайки твърде много чорап в процеса.


Ако подгънете панталоните си до правилната дължина, те ще вървят много по-добре с вашите ярки чорапи!


  1. Внимавайте за контрастни цветове

Въпреки че носенето на невероятно цветни и ярки чорапи в момента е обичайно, внимавайте да не съчетавате чорапите си с облеклото си по смущаващ начин. Вместо това помислете дали да не носите чифт яркочервени чорапи с маслиненозелените си панталони, освен ако не е празничният сезон.


Цялото ви облекло може да изглежда нелепо, ако чорапите ви са твърде несъместими с останалата част от него.


  1. Подбирайте внимателно аутфитите си

Избягването на шарки по чорапите може да е добра идея, ако имате други забавни, шарени елементи в облеклото си. Освен това има шанс моделите на вашите чорапи и панталони да се сблъскат. Не забравяйте да разглеждате аутфита си като цяло и да внимавате за елементи, които може да си пречат.


Когато избирате подходящ модел, внимавайте и за повода. Подобно на чорапите с повече цвят, носенето на шарени чорапи за брънч на особено официална конференция за палто и вратовръзка може да не е подходящо.


  1. Единственият случай, когато не трябва да носите ярки чорапи

Избягвайте цветните чорапи, ако отивате на погребение или по-официално събитие, като например смокинг. В първия случай чорапите могат да изглеждат елегантно с аутфита.


В последния случай небрежните чорапи биха могли да изглеждат неподходящи и незрели. Обмислете повода (повечето ситуации позволяват носенето на цветни чорапи).


  1. Позволете на чорапите Ви да светят

Основната цел на шарените цветни чорапи е да се откроите от тълпата и да оживите аутфита си. Добре е да поемате рискове и да опитвате нови неща; какво може да се обърка?


С малки изключения, повечето чорапи са подходящи за практически всеки тип облекло. Обуйте забавен и отличителен чифт чорапи. „Човек винаги трябва да бъде различен, за да бъде незаменим“! 


На сайта на Sockrs можете винаги да намерите интересни идеи за цветни чорапи и да ги поръчате за себе си или близките си!

Остави коментар

Коментарите следва да се одобрят, преди да се публикуват

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.