Вземи 20% ОТСТЪПКА с код SPORT само за ограничено време!

Logo_symbol_500x500_4fc808bd-e8d6-40ab-b159-af3c6c8f8f41

Защо трябва да се грижим да имаме здрави спортни чорапи

  • Мартина Добрева

    23/01/2024
Тенденциозно харчим пари за спортни обувки, оборудване и спортно облекло, като следим състоянието им изкъсо. Подменяме ги веднага, щом се поизхабят и се появят признаци на износване. 

Подмяната на тенис обувки, баскетболни обувки, обувки за бягане и други специализирани спортни обувки трябва да се извършва приблизително веднъж на всеки 12 месеца. 

Защо тогава да пренебрегваме чорапите си? 

За съжаление не подменяме спортните си чорапи толкова често, колкото трябва. Спортните чорапи влошават качествата си с течение на времето поради загуба на конец и структура, което се отразява негативно на тяхната цялост. Въпреки, че са изработени от издръжливи памуци и са предназначени да осигурят допълнителна опора и омекотяване на ключови области на стъпалото, те все пак трябва да се подменят на всеки 6 месеца. 

Кои са основните признаци, които ви предупреждават, че е време да подмените спортните си чорапи, както и кои са главните причини да поддържате спортните си чорапи, може да прочетете тук 👇
Rectangle_11
1

Изтъняване и дупки

Изтъняването на чорапите и появята на дупки могат да доведат до образуване на мазоли по краката. Ползите от периодичната подмяна на вашите чорапи надвишават разходите и болката, свързани с мазолите.
2

Разтягане/загуба на форма

Разтеглените и деформирани чорапи могат да доведат до образуване на мазоли поради набирането на чорапите вътре в обувката. Разтеглените чорапи не осигуряват опора за глезените или свода на стъпалото, която е необходима по време на ежедневни и спортни дейности. Тази липса на опора може да доведе до контузии.
Rectangle_12
Rectangle_13
3

Горещи точки

Горещите точки, предшествениците на мазолите, са причинени от прекомерно износване на чорапите и разрушаване на структурата им. Получават се в резултат на натиск и/или търкане на част от стъпалото в дадената точка, поради продължитено износване на чорапите. Редовната подмяна на чорапите предотвратява този нежелан ефект.
4

Грижа за краката

Следете състоянието на чорапите си. Когато са видимо износени или когато краката започнат да изпитват дискомфорт, чорапите трябва да бъдат сменени. Редовната подмяна на чорапите е израз на грижа за вашите крака.
Rectangle_13_1
Rectangle_14
5

Предпазват от кожни образувания

Чистите и сухи чорапи могат да спомогнат за елиминиране на бактериите, които причиняват кожни образувания по стъпалата. Чистите и поддържани чорапи служат като щит, предпазващ вашите крака.
6

Защитават от вредители

Чорапите могат да действат като бариера срещу ухапвания от вредители като мравки, комари и кърлежи. Чифт нови чорапи може да реши проблемите ви на следващия излет в природата.
Rectangle_15
Rectangle_16
7

Предотвратяват напукване на стъпалата

Правилно прилепналите чисти чорапи могат да спомогнат за възстановяването на увредената кожа на стъпалата, както и да предотвратят евентуалното им напукване.
8

Намаляват миризмата на краката

Миризмата на краката се причинява от пот, мръсотия и бактерии. Чорапите могат да помогнат, като абсорбират потта и намалят количеството мръсотия и бактерии по краката.
Rectangle_17
Rectangle_18
9

Предотвратяват окопнен крак

Окопният крак е състояние, което може да възникне, когато краката са изложени на студени, влажни и нехигиенични условия за продължителен период от време. Чорапите могат да помогнат като поддържат краката сухи и топли, което допринася за предотвратяване на окопния крак.
J46A8167_1_1

Ползите от редовната подмяна на вашите чорапи са значителни. Разходите за закупуване на нови чорапи далеч не надвишават разходите за рехабилитация на увредени крака.

*Бърза бележка - Използването на сушилня с термопомпа може да ускори разграждането на влакната на чорапите, което причинява разтягане и последваща загуба на целостта и структурата на чорапите.
Вече смятате ли, че си заслужава да подменяте чорапите си по-честичко?

Наградете краката си със спортните чорапи на Sockrs. Все повече професионални и полупрофесионални атлети се доверяват на Sockrs за грижата към краката си. 

Ето няколко допълнителни съвета за грижа за спортните ви чорапи:
  • Изпирайте ги след всяко използване. 
  • Сушете ги на въздух, вместо да ги слагате в сушилнята. 
  • Редувайте чорапите си, така че да не носите винаги един и същ чифт. 
  • Като следвате тези съвети, можете да удължите живота на спортните си чорапи и да поддържате краката си максимално защитени.

Има още стотици причини по-често 
да избирате нови чорапи и да наблегнете 
на грижата за краката си.

IMG_0076_1_2

Вземи 20% ОТСТЪПКА с код SPORT само за ограничено време!

© 2023, SOCKRS